Psalmi nadolazećih nedjelja

27. NKG: Vinograd Gospodnji (Ps 80)
28. NKG: U Gospodnjem ću domu (Ps 23)
29. NKG: Dajte Gospodinu slavu i silu (Ps 96)
30. NKG: Ljubim te, kreposti moja (Ps 18)
Svi sveti: Takav je naraštaj (Ps 24)
Dušni dan: Vjerujem da ću uživati (Ps 27)
31. NKG: Čuvaj dušu moju u miru (Ps 131)
32. NKGTebe žeđa duša moja (Ps 63)
33. NKG: Blago svima koji se boje Gospodina (Ps 128)
Krist Kralj: Gospod je pastir moj (Ps 23)

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Završena formacija psalmista 2015.

Završena formacija psalmista 2015.

U subotu, 7. 11. 2015. u Varaždinu je završila ovogodišnja formacija psalmista. Završno predavanje održao je dr. Mario Kopjar, predstojnik Ureda za liturgijski pastoral Varaždinske biskupije, koji je govorio o redovima i službama u Crkvi prije i poslije obnove II. vatikanskog koncila. Poseban naglasak je stavio na zauzetost novih psalmista služiti Riječi Božjoj kako u vlastitom životu, tako i u naviještanju braći.

Formacija je bila organizirana u nekoliko termina, a uz voditelja mo. Anđelka Igreca, referenti su bili i mons. Blaž Horvat, rektor katedrale, operna pjevačica i psalmistica katedrale Nikolina Virgej, te glumica u HNK Varaždin i psalmistica katedrale Ljiljana Bogojević.

U okviru predstojećeg Festivala sv. Cecilije dvadesetero kandidata primit će na misi, u posebnom obredu, blagoslov i poslanje psalmista: iz župe sv. Vida, Varaždin - Nikola Tunjić, Marijana Kolednjak, Sanja Žmegač i Luka Šopar, iz zajednice okupljene kod varaždinskih uršulinki - Damjana Kolednjak, iz župe Sračinec - Darko Auker, Krešimir Hublin, Davor Leskovar i Marko Majcen, iz župe sv. Nikole, Koprivnica Karla Matiša-Vodopivec, iz župe Jalžabet - Ivana Antolić i Marija Bais, iz župe Biškupec Martin Tenko, župe Križovljan Irena Jamnik, iz župe sv. Antuna Padovanskog, Čakovec Martina Horvat, iz Kloštra Podravskog Marija Matulec, te sv. Ilije - Jelena Šinko, Silvija Benko i Nera Žimbrek.