Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Anđelko Igrec: Psalmi

Anđelko Igrec: Psalmi

Navedeno glazbeno izdanje na dva kompaktna diska donosi 36 psalama koje je uglazbio varaždinski kantor i skladatelj mr. Anđelko Igrec.


Na dva cd-a nalazimo više od 140 minuta glazbe koju izvode brojni glazbenici. Glavni nositelji projekta bili su sAcm skladatelj, koji je bio umjetnički voditelj, ali i glazbenik koji je odsvirao instrumentalnu pratnju svim skladbama, te Zbor varaždinske katedrale "Chorus angelicus", koji je podnio najveći pjevački teret. Uz njih nalazimo i Pjevački kvintet "Horvat" te brojne psalmiste - solistice i soliste, kako one poznate s najvećih hrvatskih pozornica, tako i one koji su stalni psalmisti na liturgijskim slavljima u Varaždinskoj katedrali.


Glazbena cd-izdanja prati bogato opremljena knjižica koja na 32 stranice dvojezično (hrvatski i engleski) donosi cjelokupne tekstove svih uglazbljenih psalama. Uz to nalazimo i tri predgovora, koja su napisali glavni rabin Židovske vjerske zajednice Bet Israel u Hrvatskoj dr. sc. Kotel Da-Don, bibličar prof. dr. sc. Adalbert Rebić i i novinar i glazbeni kritičar Branimir Pofuk, koji, govoreći o značenju uglazbljivanja stihova psalama kaže: "Tu praksu, jednako potrebnu za rast i umjetnosti i duhovnosti, valja obnavljati. Zbirka koju imate u ruci, dragocjen je doprinos tome dobrome glazbenom i liturgijskom običaju.


Isječke sa CD-a možete poslušati ovdje. Za narudžbu kontaktirajte Ured za crkvenu glazbu Varaždinske biskupije ili Kršćansku sadašnjost.