Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Glazbeni simpozij

U nedjelju 21. studenoga 2010. nastavlja se "glazbeni simpozij posvećen štovanju Kristove Krvi", kako je susret mješovitih zborova Varaždinske biskupije protekle nedjelje nazvao rektor varaždinske katedrale preč. Blaž Horvat. Nakon nastupa 17 zborova, ovogodišnja okupljanja dosežu svoj vrhunac na predstojeću nedjelju Krista Kralja i to susretom novih 22 zbora.

Naglašavajući kako je tema ovogodišnjeg festivala izabrana sa željom da se približi velika ludbreška obljetnica štovanja spasiteljske Presvete Krvi, pa su crkveni pjevači za nastup pripremili upravo pjesme nadahnute Kristom Spasiteljem i Otkupiteljem, rektor Horvat je pozvao sve zborove ovog festivala da sudjeluju svi zajedno pjevajući i na središnjoj svečanosti proslave te obljetnice iduće godine u ludbreškom svetištu. Tako bi nastao veliki zbor od preko 1200 pjevača.

Predstojeće slavlje resit će još jedna posebnost: po prvi puta će u našoj katedrali biti postavljeni u službu psalmiste kandidati koji su proteklih tjedana pohađali posebnu formaciju za tu službu.