Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Pod povećalom

Promatrati ovaj svijet znači biti spreman svakodnevno otkrivati njegove ljepote, koje čekaju biti otkrivene. Potrebno je biti spreman i otvorena srca za malena čuda koja će se iznenada dogoditi pred Vama, a Vi ćete ih bez okvira i kalupa prihvatiti onakvima kakvi jesu. I zbog toga otkriti nove radosti u svom životu...
Postoje li u Vašoj župnoj zajednici malene čudesne stvari, ljudi i pojave koje je potrebno otkriti? Postoje li čudesne osobine i vrline Vaših pjevača, njihovi maleni talenti koje je još uvijek potrebno njegovati kako bi se od mikroskopske alge razvilo predivno tkanje mekanog zelenog saga?
Jeste li spremni i imate li hrabrosti doći na probu zbora s povećalom koje će srušiti i Vaše dosadašnje spoznaje i sve predrasude? Povećalo na probi daje sliku srca i vjere. Vjerujte u ljude koje Vam je na sasvim neočekivan način poslao Onaj kojii Vas voli onakvima kakvi svakodnevno jeste. Možda je netko upravo s prodornom bojom glasa spreman naviještati tekstove proroka Jeremije ili vapiti pjevajući korizmene psalme. Možda je neki nježan glas potreban samo kako bi dodao nijansu onima koji ''dobro zvuče''. Možda je koji pjevač poslan kako bi redovito predvodio pjevanje na euharistiji preko tjedna, a nedjeljom ne može pjevati u zboru, jer na misu ide u susjednu župu gdje se radosno susreće s punicom i cijelom obitelji. Sigurno 10 % pjevača na probi ( uz pomoć Duha Svetog) dožive svoju duhovnu obnovu, ali ne uspiju sve otpjevati točno, jer im je srce zaigralo od radosti pa je i glas zadrhtao, intonacija dobila neku novu dimenziju, a riječi se pobrkale od ushitš Postoje i pjevači koji vole pjevati u zboru i tako najbolje zvuče, a Vi ih nemojte tjerati pjevati same, jer možda je ipak za njih bolje ostvariti svoju puninu u čestici.
Ako pogledate povećalom, svatko u zboru imat će vrlo veliki značaj. Neka Vaše srce bude sretno zbog svake male čestice koja čini Cjelinu.Pod povećalom i malene stvari postaju jasne.