Psalmi nadolazećih nedjelja

Izdvojeno

Ured za crkvenu glazbu

Zagrebačka 3
42000 Varaždin
Tel: 042/314 160
Fax: 042/314 169
E-mail: glazba(at)biskupija-varazdinska.hr

Fest 2010.

Glazbeni simpozij
U nedjelju 21. studenoga 2010. nastavlja se "glazbeni simpozij posvećen štovanju Kristove Krvi", kako je susret mješovitih zborova Varaždinske biskupije protek ...
Otkupio si nas krvlju svojom
Ove nedjelje, 14. studenoga 2010. s početkom u 15.00 sati održat će se prvi dio ovogodišnjeg jesenskog dijela Festivala svete Cecilije. U varaždinskoj će katedrali zajedn ...
Festival sv. Cecilije 2010.

Na ovogodišnji Festival sv. Cecilije uz blagdan sv. Cecilije, zaštitnice crkvene glazbe, prijavio se rekordan broj zborova - 40. Riječ je o tako važnom broju u Svetom pismu, pa nas to posebno veseli. Organizatore je iznenadio tako veliki broj prijavljenih, posebno zbog toga što je zadnje zborovanje mješovitih zborova održano proljetos, prije nedjelje molitve za duhovna zvanja u svećeničkoj godini, na kojem se okupilo 18 zborova.

Zborovanja će biti održana dvije nedjelje za redom: 14. i 21. studenoga s početkom u 15.00 sati. Kako bismo mogli za svaki termin primiti podjednak broj zborova, molimo da nam se što prije jave oni koji bi mogli doći 14.


Godišnji plan 2010./11.

Pozivamo dječje, mješovite i zborove mladih na zborovanja u ovoj godini posvećenoj posebno Krvi Kristovoj i slavljima u ludbreškom svetištu.

 


Uz spomendan Sv. Cecilije otac Biskup podijelit će poslanja psalmistima naše biskupije. Dakle, oni koji već ionako pjevaju psalme na misnim slavljima i oni koji su spremni preuzeti tu službu, pozvani su priključiti se prigodnoj formaciji koju započinjemo u listopadu.

Zborovanje mješovitih zborova 2010.

U tijeku su posljednje pripreme za Festival sv. Cecilije za zborove u katedrali 18. travnja 2010. u 16.00 sati. Festival sv. Cecilije se ove godine iznimno održava tjedan dana prije nedjelje molitve za duhovna zvanja, kako bismo i na taj način posebno obilježili svećeničku godinu. Na zborovanje se odazvalo 18 zborova iz cijele biskupije. Slavlju predsjeda rektor varaždinske katedrale preč. Blaž Horvat, a pjevanje predvodi katedralni zbor Chorus angelicus uz pratnju prigodnog orkestra.